Rapunex kennel

Rapunex kennel grundades av mig Nicolette O'Toole 2012. Jag har alltid brunnit för alla slags djur med extra stort intresse för avel. Hundar har flurerat i mitt liv sen barns ben då jag är uppvuxen i en djurexalterad familj. Hursom, jag fastnade för mopsar, läste SKK's uppdödarutbildning samt mopsoderns uppfödarutbilning som gav mig nyckeln till kunskap. Strax därefter skaffade jag min första Rottweiler och tränade spår, sök och lydnad. 2014 gick jag en hundinstruktörsutbilninge som även den gav mig mycket kunskap, däremot var inte det yrket något för mig. 2015 mötte jag min första Miniatyrbullterrier och  hittad hem, 2017 föddes Rapunex första miniatyrbullterrier.

Jag, Nicolettte är positiv, aktiv och nyfiken småbarnsmamma. Tillsammans med mina barn bor jag i villa i Skene, orten är belägen mellan Varberg och Borås. Förutom djur brinner jag för snickeri, skog o mark och givetvis min familj. Som tidigare nämt är avelsarbetet det som står mig närmst. Utställning har aldrig känns rätt eller superkul men 2018 trädde Yasmine Egli in som delägare och räddade mig från allt ställande. Även om jag gärna följer med.

Jag har genomfört Hundinstruktörsutbildning via hundstyrkan, SSK uppfödarutbildning samt uppfödarutbildning genom Moa Persson. SKK föreningslära har jag också gjort och påbörjar Anatomi 1 och 2 i höst 2021.

 

Yasmine Egli heter jag och är 42år gammal.  Jag bor i Alingsås tillsammans med min sambo, våra 4 barn och Miniatyrbullterriern Dante. Jag tycker det är oerhört roligt med utställningar, älskar pirret innan man går in i ringen. Min första hund var en boxer det var en omplaceringhund. Därefter skaffade jag en boxer till och vi tränade bruks, vi åkte även land och rike runt på utställningar. Efter min andra boxer kom mina barn och planen var att vänta tills barnen var stora innan en ny hund skulle in i våra liv. Men 2013 förändrades allt. Jag fick kontakt med miniatyrbullterriern och blev fullkomligt kär. Våren 2014 hämtade vi hem vår första miniatyrbullterrier. Har man en gång haft en ”bulle” så kan man helt enkelt inte ha något annat. Jag har ridit och varit i stallet sen jag var liten så några dagar i veckan är jag och rider i ett stall där de föder upp Morganhästar. 

 

Våran uppfödning sker i mindre skala dvs max två kullar per år. Vi gör vårt yttersta för att främja rasen. Därför gör vi endast parningskombinationer där vi själva kan tänkas oss behålla en avelshund. Även om det inte alltid lyckas i praktiken.  För oss är hälsa väldigt viktigt därför testar vi samtliga avelsdjur årligen och utför BPH för att förstå hundens för och nackdelar. En länk för att hitta kompletterande hane. Storleken skiljer en del i våran ras men vi har focus på att försöka hålla oss 35cm gränsen i den mån vi kan. Man kan inte alltid lyckas men vi gör vårt yttersta inför varje parningskombination vilket gör oss trygg och stolta även om naturen ibland vill något annat.

Tack för att du tog dig tid att läsa om oss.
Väll mött// Nicolette & Yasmine
Rapunex kennel 

118145777_10160221378018677_879232669113