188875609_1474438482908367_6494073484215

Hur är en miniatyr bullterrier?

Miniatyrbullterriern är en oerhört snäll, rolig och kärleksfull ras som kommer bjuda dig på många skratt men även en del gråa hår. Men den är även oerhört envis, behöver därför en ägare som är envisare än vad den är.


En minibulle är en jättefin familjehund och älskar barn. Finns inget bättre än att vara där familjen är! Gärna med på rygg i soffan och sängen men får man så gärna på en stol vid matbordet också. Den hänger gärna med på allt familjen gör men på sina egna villkor. Minibullen får sina “bulleryck” och springer runt runt och snurrar några varv och sen full fart framåt. Dom brukar dock inte orka så länge. Har inte alltid så bra kroppskontroll så är du i vägen kan du råka få kraftpaketet på dig. Det är inte heller en hund som går runt soffan för att hoppa upp till den som den vill ligga i knät på, utan hoppar gärna upp på närmaste platsen och går över fyra personer för att sen lägga sig i det uttänkta knät. Inte alltid så uppskattat av familjen ;)


Det går jättebra att träna med sin minibulle men även där är det lite när hunden vill. Det är en lättlärd ras men med selektiv hörsel ;) Din bulle vet precis vad du vill vid en inkallning tex men din bulle kan lika väl strunta i att komma som att nästa gång komma direkt. Så har du ambitionen att tävla i lydnad kanske det här inte är rasen för dig. 

 

Miniatyrbullterriern älskar mat men äter även mycket annat som inte är så bra för deras magar. Hugger som en kobra ute på promenaderna och sväljer lika fort som det kommit in i munnen. Men även inne kan det slinka ner lite av varje. En tvkontroll, barnens leksaker, en majskolv eller annat löst. Så var vaksam!
Miniatyrbullterriern är en tålig ras och klagar inte i första taget. Så när man märker att hunden inte är sig själv kan det ha gått ganska långt.


Det finns ju givetvis olika typer av bullar, som det finns olika människor. Vi har varianten som nästintill bara är en soffpotatis som inte vill gå ut på så mycket
promenader utan mest vill gosa, mysa och åla i gräset. Men sen har vi den aktiva bullen som är med där allt händer, leker och är oerhört aktiv.

 

Har man en gång träffat denna hundclown så är man såld!
Med en minbulle i familjen kan vi garantera mycket kärlek och mycket skratt.